Het Buitenburo is opgericht uit een gevoel van urgentie en passie voor het leven in met name de Achterhoek. De mens is losgezongen van zijn omgeving wat resulteert in een achteloosheid en desinteresse. Het is tijd voor een gezamelijke verantwoording voor onze omgeving. Dat begint bij voedsel en eindigt bij het klimaat.

Ik maak mij hard voor mens natuur en technologie in balans, een dynamisch evenwicht. Een levend systeem waar een goede boterham wordt verdiend, waar het goed toeven is en waar natuurlijke processen de ruimte krijgen om te doen wat zij doen om de mens als onderdeel van het ecosysteem aarde een goed thuis te geven.

Deze missie draag ik uit. Hierop baseer ik de keuze een project op te pakken of niet. En deze missie geeft richting aan de oplossing, bied handvatten en randvoorwaarden aan het ontwerp of het te bedenken concept.

Gaan wij samen de uitdaging aan?

Het ecosysteem als basis

Een concept of ontwerp moet bestand zijn tegen de tand des tijds. Typerend voor tijd is dat deze veranderingen met zich mee brengt. Daarom moeten we blijven monitoren, analyseren en aanpassen op gebied van de vorm en de invulling.

Om een duurzaam concept te bedenken moeten we ons richten op een balans in vier winstprincipes. Deze zijn de basis van de onderneming en moeten allemaal renderen op lange termijn succesvol te blijven.

 1. Financieel:
  Economie heeft een een randvoorwaardelijke rol als mogelijkmaker van welzijn. Zij staat in dienst van mens en geeft kaders maar mag geen doel op zich zijn dat ten koste gaat van het welzijn van mens en omgeving.
 2. Natuur:
  Wat we uitvoeren moet een positieve invloed hebben op de natuur, verhoging of instandhouding van de biodiversiteit, de bodemkwaliteit en de waterhuishouding.
 3. Sociaal:
  Mensen in het Landschap moeten profiteren van onze acties doormiddel van het creƫren van werkgelegenheid, stimuleren van lokale bestaande en nieuwe ondernemingen, educatie en netwerk.
 4. Inspiratie:
  Mensen WILLEN meedoen. Wat we maken moet een inspiratiebron zijn voor bevolking en ondernemers. Zodat ze enthousiast worden en mee willen doen aan deze missie.